Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[

  1. maja 2018 sta matično šolo Loka obiskala vsestranska umetnika, vsem dobro poznana kamišibajkarja, Breda in Darko Kočevar. Imela sta pomembno poslanstvo, čestitati in razdeliti učencem priznanja ob zaključku Bralne značke.

Njuni mali odrčki so »zablesteli« z Župančičevimi otroškimi pesmimi. Z besedo, glasbo in drugo zvočno spremljavo sta nizala pesmi  o Turku, Mehurčkih; pri tem so jima pomagali učenci kamišibajkarji podružnične šole Adlešiči, katerih mentor je ravno tako Darko Kočevar. Ti pa so se »lotili«, ne samo Župančičeve poezije in ugank, ampak tudi ljudskih pesmi, ob katerih smo poleg njih lahko tudi zapeli. Iz ust mladega kamišibajkarja Nika je »privrela« pravljica Borisa A. Novaka. To pa še ni bilo vse. S kamišibajkarskimi zgodbicami in pesmicami so se vrhunsko predstavile tudi učenke, ki obiskujejo krožek kamišibaja pri mentorici Ani Gorše.

V prvem delu so kamišibajkarji nastopili za učence 1. in 2. razredov ter obeh podružničnih šol Adlešiči in Griblje. Teh je bilo kar 108. V drugem delu pa so nastopili za učence 3. in 4. razredov; tudi teh ni bilo malo, kar 91.

Ob koncu je pomočnica ravnateljice Sonja Malnarič podelila bralna priznanja in mape vsem vztrajnim mladim bralcem ter jim skupaj z ekipo nastopajočih čestitala in zaželela še veliko bralnih užitkov ob knjigah. Pri spodbujanju branja pa imajo pomembno vlogo tako starši otrok kot tudi učitelji v šolah.

»Dajmo otrokom možnost, da spoznajo lepoto brane besede!« S to mislijo smo zaključili prireditev in se zavzeli, da bomo naslednje leto spet zvesto brali.

 

Maja Špringer, knjižničarka OŠ Loka]]>

Dostopnost