Skoči na glavno vsebino

V sredo, 5. junija 2019, so si učenci – reševalci Mega kviza (teh je bilo 28) in 2 učenki filmskega krožka, v kulturnem domu Črnomelj ogledali ameriški mladinski film Mia in beli lev. To je bila nagrada vsem za pridno sodelovanje, tako pri kvizu kot pri krožku. Z njimi smo šle učiteljice spremljevalke: Urša Prus, Katarina Pavlakovič, Sonja Jerman in Marija Špringer.

Knjižničarka Knjižnice Črnomelj, gospa Jožica Žunič, nas je pred začetkom filma lepo pozdravila in nam zaželela dolge in tople počitnice. Povabila nas je k počitniškemu branju v okviru akcije Poletavci – poletni bralci. »Na knjige in branje med počitnicami ne pozabimo«, je pripomnila. Vsekakor pa nas je povabila, da tudi naslednje leto sodelujemo pri  reševanju Mega kviza 2020.

Poleg naših gledalcev so bili v dvorani še učenci  iz OŠ Stari Trg ob Kolpi, OŠ Komandanta Staneta  iz Dragatuša, pa iz OŠ Vinica.

Ob filmu, ki nas je poleg navdušenja tudi poučil, kako so živalske vrste v Afriki ogrožene, smo se gledalci  odlično počutili.

S spodbudnimi vtisi smo se vrnili v šolo in mislim, da se bo želja knjižničarke Jožice, naj naslednje leto zopet pridemo kot reševalci Mega kviza za nagrado na ogled filma, uresničila.

Marija Špringer, mentorica Mega kviza

Dostopnost