Skoči na glavno vsebino

V torek, 3. decembra 2019, na »ta veseli dan kulture«, ko obeležujemo Prešernov rojstni dan, sta otroke na podružnični šoli Adlešiči s pravljico Nekega zimskega dne, navdušila učenca Kaja Blažina in Miha Kovač.

Oba »nabrita« petošolca sta na duhovit način v kamišibajski tehniki pripovedovala pravljico Nekega zimskega dne. Ideja se je porodila Mihi, ki je bil pripovedovalec zgodbe, Kaja pa je bila ilustratorka in v vlogi živalic. Mali odrček, imenovan butaj, jima je posodila mentorica kamišibajskega krožka, gospa Ana Gorše. Knjižničarka Maja jih je v enem tednu »izpilila« za nastop.

Predstavo sta ponovila petkrat, vsakič v drugi skupini. Pa še naslednji dan, 4. decembra 2019 v šolski knjižnici, za učence 4. c.

Otroci so bili nad njunim nastopom izredno navdušeni. Ob koncu so jima bučno zaploskali. Vsak od njih pa je izrazil svojo željo za prihajajoče leto 2020. Teh je bilo, verjemite, za »poln koš«. Njihova največja želja je bila, da bi bili vsi ljudje na svetu zdravi in srečni. In naj nas ta misel »popelje« v leto, ki je pred  nami.

Maja Špringer, knjižničarka OŠ Loka

 

Dostopnost