Skoči na glavno vsebino
OŠ Loka Črnomelj se je letos prvič udeležila projekta nacionalne izmenjave knjižnih kazalk. V oktobru smo izvedeli ime šole, ki nam je bila dodeljena za izmenjavo kazalk. Dobili smo šolo iz Ljubljane, OŠ Karla Destovnika-Kajuha.
Z učiteljicama 5. razredov na matični šoli smo se dogovorili, da bodo učenci s pomočjo knjižničnega gradiva spoznali Ljubljano in njene značilnosti. Knjižničarka je v enem od razredov tudi povedala legendo o zmaju, ki naj bi zastraševal ljudi na današnjem območju Ljubljane. Učenci so tudi obnovili značilnosti Bele krajine. Nato pa so začele nastajati prave mojstrske knjižne kazalke.
Vmes smo na šolo že dobili težko pričakovan paketek knjižnih kazalk iz naše partnerske šole iz Ljubljane. V spremnem pismu smo izvedeli, da so se učenci iz Ljubljane tudi sami poučili o naši prelepi pokrajini in da jim je zelo všeč. Upamo, da nas kdaj obiščejo.
Kazalke smo partnerski šoli poslali prvi teden v januarju in komaj čakamo njihov odziv, saj so se učenci resnično potrudili in ustvarili lepe kazalke.
Urša Prus, knjižničarka
Dostopnost