Skoči na glavno vsebino

Slovenski knjižnično-muzejski MEGA kviz je moderna oblika knjižnično-informacijskega opismenjevanja. Organizacijsko in strokovno ga vodi Mestna knjižnica Ljubljana, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo, v sodelovanju s Sekcijo za izobraževanje in komuniciranje pri Skupnosti muzejev Slovenije in, v letošnjem letu, z Mestnim muzejem Ljubljana.

V šolskem letu 2019/2020 so  bili v MEGA kviz uvrščeni naslednji vsebinski sklopi z naslovom: Vodnik po sledovih besed – ob dvestoti obletnici smrti Valentina Vodnika (1758 – 1819):

Pišem, da ne pozabim; Ne piše se le na papir; Od rokopisa do tiska; Knjige so zakladi; Knjiga. Znanje. Razum.

V šolskem letu 2019/20 je na OŠ Loka pri Mega kvizu sodelovalo 43 učencev  in sicer od 6. do 9. razreda. Sodeloval je 1 šestošolec, 19 sedmošolcev, 20 osmošolcev in 3 devetošolci.

Po navadi smo bili mentorji in reševalci Mega kviza iz osnovnih šol črnomaljske občine s strani koordinatorke – knjižničarke  Knjižnice Črnomelj, ge. Jožice Žunič, povabljeni na »nagradni« ogled filmske predstave v kulturni dom Črnomelj. Letos pa zaradi »koronačasa« ne bomo šli.

Organizatorji  so se zaradi izrednih razmer odločili, da reševanje kviza podaljšajo do 1. septembra 2020.

Tistim učencem, ki so že rešili vseh pet sklopov, iskreno čestitamo. Tisti, ki bi pa še radi tekmovali, vabljeni k reševanju.

 

Maja Špringer, mentorica reševalcev Mega kviza na OŠ Loka

Dostopnost