Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 9. 6. 2022, je v športni dvorani Planina v Kranju potekal finalni turnir v košarki 3×3 za osnovne šole. Ekipa OŠ Loka Črnomelj je nastopila v kategoriji deklic kot zmagovalka regijskega turnirja v Novem mestu. V skupini B je svoje delo opravila brezhibno in z dvema zmagama napredovala v četrtfinale, kjer se je pomerila z ekipo OŠ Šmarje pri Jelšah. V tekmi mnogih neuspešnih polaganj, ko žoga nikakor ni hotela skozi obroč, je svojo pot žal zaključila s porazom – rezultat je bil nogometnih 2 : 4. Čeprav z grenkim priokusom ob misli, da smo bili sposobni doseči več, pa je ekipa deklic OŠ Loka Črnomelj letos dosegla še en zavidljiv uspeh, saj v tej kategoriji košarke zaseda končno 6. mesto v državi (poleg 3. mesta v kategoriji starejših deklic igre 5×5). Znova bi se rad zahvalil košarkarskima kluboma ŽKK Črnomelj in KK Kolpa, ki svoje delo odlično opravljata in brez katerih tako imenitnih rezultatov ne bi bilo.

Pohvaliti velja tudi odlično organizacijo šole gostiteljice, OŠ Stražišče. Pri dečkih je zmagovalna šola v košarki 3×3 za šol. leto 2021/22 OŠ Pivka, pri deklicah pa OŠ Hinka Smrekarja Ljubljana.

Ekipo OŠ Loka Črnomelj so zastopale: kapetanka Eva Gorše, Ema Šikonja, Ema Absec, Teja Rožman in Pia Stopar.

Več o rezultatih lahko izveste na povezavi https://www.kzs.si/UserFiles/File/Rezultati_3x3_DP_O%C5%A0_Finale_09_06_22.pdf.

Mentor krožka košarke David Štefanič

Dostopnost