Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 6. 6. 2022, smo se drugošolci iz OŠ Loka Črnomelj in obeh podružnic podali na zaključno ekskurzijo v Griblje, kjer smo se na ekološki kmetiji Totter pod vodstvom animatorjev društva Bravina za en dan spremenili v prave pastirčke. 

Na poti proti stoletnemu kozolcu nas je iz svojega gnezda opazovala štorklja, na pašnikih so se pasle krave, za nami so lajali vaški kužki. Prijazni animatorji so nas, kot se za naše kraje spodobi, pozdravili z belokranjsko pogačo in domačim sokom.  

Ko smo se okrepčali, smo se v skupinah podali na raziskovanje življenja in dela mladih pastirčkov. Z animatorjem Gregorjem smo se naučili zakuriti ogenj in si spekli slastne klobase. Pri Viti smo se preoblekli v pastirska oblačila in nahranili pogumne kozice, ker so se ovčke raje hladile pod prikolico. Jure nas je seznanil z zabavnimi pastirskimi igrami, v katerih smo se tudi preizkusili.  

V objemu narave smo se nadihali svežega zraka in se med zabavo in gibanjem tudi marsičesa naučili. Poslovili smo se od naših vrstnikov iz Podružničnih šol Adlešiči in Griblje in se polni lepih vtisov vrnili v šolo.  

Veseli smo, da so za nas organizirane tako zanimive dejavnosti v domačem okolju.  

Učenci in učiteljice 2. razredov OŠ Loka Črnomelj, Podružnične šole Adlešiči in 1.–3.razred PŠ Griblje 

Dostopnost