Skoči na glavno vsebino
<![CDATA[

Zaposleni na OŠ Loka Črnomelj opažamo, da veliko učencev po pouku odhaja v trgovino. Nekatere skupine učencev  samovoljno zapustijo avtobusno postajo. Zaradi odhodov v trgovino zato  zamudijo avtobus in se potem zadržujejo po lokalih ali se potikajo po mestu brez nadzora.

S tem obvestilom vas seznanjamo, da takšno vedenje ni v skladu s šolskimi pravili. Neupoštevanje šolskega reda ali navodil dežurnega učitelja se v takšnih primerih vpiše v program evidenc (Lo polis) in se pisno obvesti starše.  Razredniki in ostali učitelji se o tem z učenci  večkrat pogovarjajo, da zadrževanje izven šolskega prostora ni dovoljeno. Žal, so posamezni starši  šli celo tako daleč, da so podali pisno izjavo, da svojemu otroku dovolijo odhod v trgovino.

ZATO ŠOLA NE MORE NOSITI ODGOVORNOSTI ZA UČENCE, KI SAMOVOLJNO ALI  Z DOVOLJENJEM STARŠEV ZAPUSTIJO AVTOBUSNO POSTAJO IN ODHAJAJO BODISI V TRGOVINO ALI V LOKALE.

Šola s hišnim redom določi območje šole in površine, ki sodijo v šolski prostor, uporabo šolskega prostora in organizacijo nadzora, ukrepe za zagotavljanje varnosti, vzdrževanje reda in čistoče ter drugo (Zakon o osnovi šoli – hišni red).

Dejanja učencev v  primerih izven šolskega prostora (konflikti, pretepi, kraje v trgovini, uživanje raznih substanc, zamujanje avtobusa …) ne more reševati osebje osnovne šole. Le to je v odgovornosti staršev,  šola skrbi  za varnost le na območju šole.

Večina učencev se v šolo vozi, zato  morajo po končanem pouku oditi na prvi možni razvoz. V primeru, če le-tega ni, je organizirano varstvo po skupinah z nadzornim učiteljem.

Spoštovani starši, v dobrobit svojega otroka vas pozivamo, da s pedagoškim kadrom sodelujete in s tem podprete zdrav in  odgovoren odnos za nadaljnje  življenje vaših otrok in naših učencev.

Črnomelj, 5. 2. 2019

Damjana Vraničar, ravnateljica

]]>
Dostopnost