Dogajanje na MKKMČ 2017

V času Mednarodne kiparske kolonije mladih Črnomelj, ki jo organizira Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj skupaj z Osnovno šolo Loka Črnomelj, se naši učenci preizkusijo v različnih dejavnostih.

V računalniški učilnici postavimo multimedijski prostor, v katerem poteka organizacija njihovega dela. Učenci načrtujejo, sestavljajo vprašalnike, izvajajo intervjuje, delajo avdio posnetke, učijo se uporabljati različne računalniške programe, fotografirajo in fotografije obdelujejo z računalnikom, snemajo video posnetke in jih montirajo, naučijo se objavljati prispevke na spletu. Učence vseskozi spremljajo šolski mentorji.

Projekt Mednarodna kiparska kolonija mladih Črnomelj tako na naši šoli poteka v širšem obsegu in s tem učencem nudi dodatne dejavnosti in izkušnje poleg rednega šolskega dela.

Skupna zmagovalka kiparske kolonije

Letošnja skupna zmagovalka MKKMČ 2017 je Sara Blatnik, ki jo je razglasila ga. Beatriz Tomšič Čerkez, zmagovalno Preslico ji je podaril g. Davor Burazin, predstavnik OŠ Ernestinovo na Hrvaškem.

Obrazložitev, s čim je Sara prepričala strokovno komisijo, in zmagovalce po ostalih kategorijah delavnic, si lahko ogledate v ostalih podstraneh.

DSC_1221

Zmagovalci po ostalih delavnicah

Denis Niklić, OŠ Petefi Šandor (Novi Sad)
Zmagovalec delavnice INSTALACIJA

Metka Jarnević, OŠ Vinica
Zmagovalka delavnice LES

Nika Bronzović, OŠ Ernestinovo (HR)
Zmagovalka delavnice MONTAŽNA PLASTIKA

Luka Rozman, OŠ Toneta Pavčka Mirna Peč
Zmagovalec delavnice SIPOREKS

 

Fotografije: Uroš Strugar