Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[V torek, 3. 4. 2018, so Neža Barič (8. razred), Urška Jurajevčič (9. razred) in njihova mentorica Špela Vraničar ter predstavnik ZIK-a Črnomelj Tadej Fink in zmagovalka MKKMČ Ana Perušek z OŠ Ivan Prijatelj Sodražica odpotovali na Mednarodno kolonijo mladih v Ernestinovo blizu Osijeka. Z Osnovno šolo Ernestinovo namreč partnersko sodelujemo pri naši Mednarodni kiparski koloniji mladih Črnomelj. Po štiriurni vožnji smo se udeležili nadvse zabavnega odprtja kolonije, ki obsega kar 9 delavnic – 2 slikarski, oblikovno, keramično, kiparsko, video, dramsko, plesno in plamena ptica za otroke s posebnimi potrebami. Urška in Neža sta ustvarjali v slikarski delavnici pod mentorstvom akademskega slikarja Atile Adamana s skupno temo kolonije »Selfi«. Dekleti sta vse tri dni sproščeno in uspešno slikali, mentor pa jih je večkrat pohvalil.

V popoldanskem času so se odpravili na sprehod v mesto Osijek, si ogledali most čez reko Dravo, se peljali s splavom in si ogledali tamkajšnji živalski vrt. Zvečer so se v Galeriji Peter Šandorfi, kjer so domovali med gostovanjem, se družili z udeleženci iz OŠ Grm Novo mesto in ostalimi tujimi udeleženci iz Bosne in Hercegovine ter Srbije.

V četrtek, 5. 4. 2018, smo si pred odhodom domov ogledali sklepno prireditev kolonije in razstavo, kjer smo lahko videli končne izdelke delavnic, nad katerimi smo bili navdušeni.

Na koloniji so pridobili veliko novih izkušenj, znanj, doživetij in novih prijateljstev ter lepih spominov.

Več o koloniji si lahko preberete in ogledate na povezavi:

http://kolonius.weebly.com/

Mentorica Špela Vraničar

]]>

Dostopnost