Skoči na glavno vsebino

Pa se je spet pričelo novo šolsko leto. Šola, ki je bila med počitnicami kar malce pusta in dolgočasna, se je po dveh mesecih napolnila s spočitimi učenci, polnimi energije in pripravljenimi na nove šolske izzive. Prvi šolski dan je bil nekaj posebnega. Vonj je imel po jesenskih listih, nepopisanih zvezkih, po pričakovanju in vznemirjenju.

Poseben sprejem je doživelo osem naših prvošolcev. Da bi bil prvi šolski dan za prvošolce še čarobnejši, so jim starejši učenci pripravili kratek kulturni program. Zastavili so jim nekaj ugank, zaigrali lutkovno gledališko igro z naslovom Šola, zaplesali skupinski ples Gremo okrog sveta in predstavili šaljivo folklorno igro z naslovom Kokoš in piščeta. Nato so prvošolci ob spremstvu starejših učencev vstopili skozi šolska vrata. Razred so si delili s štirimi drugošolci. Spoznali so sošolce in učiteljici ter si ogledali šolske prostore. Skupaj z drugošolci so se posladkali s torto.  

Drugi šolski dan smo prisluhnili kamišibaj predstavi, ki sta nam jo zaigrala Breda in Darko Kočevar. Slišali smo pesmice in pravljice ter jim z zanimanjem prisluhnili. Ob pesmi Lisička je prav zvita zver smo tudi zapeli. Najlepše se zahvaljujemo Bredi in Darku Kočevarju, da sta predstavila kamišibaj tudi nam.

Naj bo novo šolsko leto 2021/2022 polno novih izzivov, nasmejanih in žarečih oči.

Učitelji PŠ Adlešiči

Dostopnost