Skoči na glavno vsebino

Oktobra smo se na šoli odločili, da bomo posneli radijsko uro ob dnevu reformacije. Vsi trije bralci besedila smo tudi člani literarno-novinarskega krožka in tako smo z mentorico pridno vadili branje, da bi radijsko uro posneli in jo predvajali v petek pred jesenskimi počitnicami. Potem pa nam jo je zagodla korona – razred, iz katerega sta prihajala dva bralca, je moral za deset dni v karanteno. Ko se je razred po desetih dnevih končno vrnil, pa je zbolela mentorica.

Tako se je snemanje prestavilo na teden po počitnicah. V tem tednu smo morali tudi zamenjati eno od bralk – v zadnjem hipu je vskočila druga. Radijsko uro, pri kateri smo sodelovali sedmošolca Lev Kavčič, Iva Kapele in devetošolka Neja Grabrijan, je končno kar na svoj mobilni telefon posnela glavna urednica šolskega glasila Anja Tomanič. Ker nismo profesionalni bralci, vajeni snemanja, nas je med branjem marsikdaj popadel nalezljivi smeh, tako da smo morali posamezne dele posneti večkrat. Montažo posnetka pa je Anja čisto sama opravila kar doma. Mogoče ni vse tako popolno, kot če bi snemali v kakšnem profesionalnem studiu s pravo mešalno mizo, prispevek pa smo vendarle posneli.

Tako nam je kljub vsem oviram uspelo posneti radijsko uro, prav tako kot so nam naši protestantje kljub neprijaznim okoliščinam ustvarili knjižni jezik in prve knjige. Primož Trubar bi bil verjetno ponosen na nas.

Literarno–novinarski krožek OŠ Loka Črnomelj

Dostopnost