Skoči na glavno vsebino

V tem šolskem letu smo imeli učenci OŠ Loka Črnomelj ponujeno novo interesno dejavnost – Vitezi prostovoljstva in dobrodelnosti.

Na pobudo učiteljice smo se vanjo vključili vsi učenci 5. c razreda. Plan dejavnosti smo v septembru načrtovali skupaj, učenci smo imeli možnost podajanja predlogov in idej.

V času od oktobra do decembra smo izvedli več zbiralnih akcij. Najprej smo se vključili v akcijo zbiranja zamaškov, ki bo na naši šoli potekala skozi celo šolsko leto.

Oktobra smo zbirali družabne igre in igrače za Pediatrično bolnišnico Novo mesto in Društvo prijateljev mladine. V tem času smo učenci že prinašali v šolo tudi rabljene, vendar dobro ohranjene šolske torbe, peresnice in ostale šolske potrebščine, ki smo jih darovali Rdečemu križu Črnomelj.

Novembra smo izdelali darilne vrečke z novoletnim motivom in vanje dali sladkarije in piškote za otroke iz socialno ogroženih družin.

V začetku decembra, pred prihodom prvega dobrega moža Miklavža, nas je obiskala predstavnica Karitasa Julita Matkovič. Predstavila nam je delovanje Karitasa. Z veseljem in iskricami v očeh smo ji podarili vrečke z drobnimi dobrotami in vizitke s sporočilom za otroke, ki bodo prejeli Miklavževo darilce.

December je bil poln ustvarjanja novoletnih okraskov in voščilnic. Za varovance Doma starejših občanov smo izdelali lampijončke, da jim pričarajo novoletno vzdušje.

Z izdelanimi voščilnicami smo se pridružili akciji, ki je potekala v okviru naše šole, in bodo podarjene Rdečemu križu.

Ponosni smo na svoje delo in upamo, da smo s svojimi dejanji in prispevki osrečili srca tistih, ki so v teh časih na robu preživetja.

                                                                                                        Učenci 5. c z učiteljico Marjetko Žunič

Dostopnost