Skoči na glavno vsebino

V petek 6. maja 2022, smo se učenci sedmih razredov že zgodaj zjutraj odpravili na strokovno ekskurzijo. Najprej smo se ustavili v Tehniškem muzeju Bistra, kjer smo si ogledali različne zbirke o prometu, kovaštvu in lesarstvu. Najbolj zanimiva pa je bila zbirka starih koles in Titovih avtomobilov. Po ogledu je sledila malica, nato pa smo se odpravili proti Postojnski jami.

V Postojnski jami je stalna temperatura med 8 in 10 stopinj Celzija, tako da smo se pred vhodom oblekli, nato pa se z vlakcem podali na vožnjo po jami. Po desetminutni vožnji smo se odpravili na enourni sprehod po jami, po kateri nas je popeljal vodič in nam povedal veliko zanimivega. Izvedeli smo, kako je jama nastala, osvežili znanje o vrstah kapnikov, videli špagetno dvorano in še marsikaj. Ob koncu smo videli še človeško ribico, nato pa se z vlakcem odpeljali nazaj. Preden smo se odpravili naprej, proti Predjamskemu gradu, smo si v bližnji restavraciji privoščili še kosilo.

Do Predjamskega gradu smo se odpeljali z avtobusom, tam pa nas je že počakal naš vodič iz Postojnske jame in nas popeljal po gradu. Predstavil nam je zgodbo Erazma Predjamskega in nam skozi različne prostore pripovedoval zanimivo zgodovino tega gradu.

Po ogledu smo se odpravili proti domu, kamor smo prispeli v večernih urah.

Razredniki: Tomaž Grdešič, David Štefanič in Jeni Kure

Dostopnost