Skoči na glavno vsebino

Na OŠ Loka se dogajajo čudne reči. Tako so npr. uspavali učitelja Alojza, da se je v svojem kabinetu zgrudil na tla. Vse to smo lahko videli na filmčku, ki so ga na valeti prikazali devetošolci. Kdo bi si mislil, da sta v zadevo vpleteni tudi učiteljici Veronika in Katja.

Na srečo pa so se med letošnjimi devetošolci našli tudi pravi detektivi, ki so kaznivo dejanje preiskovali. Prav vsi so bili osumljeni. Svoje alibije so morali dokazati, ni bilo dovolj, da so se samo izgovarjali na vaje za valeto. Če so v resnici vadili, so morali svojo točko tudi pokazati. Tako so se na odru zvrstile najrazličnejše točke – od instrumentalnih, pevskih, plesnih do igralskih.

Proti koncu valete se je na oder prikotalkal tudi učitelj Alojz, nasmejan in spočit kot že dolgo ne. Tako dobro se zlepa ni naspal. Varnostne kamere (k sreči jih je učitelj Jure pozabil izklopiti) pa so posnele storilko dejanja – na posnetku smo lahko vse natančno videli. A učitelj Alojz ni zamerljiv – prav nič ji ni zameril. Konec dober, vse dobro. Na koncu sta ravnateljica in podravnateljica devetošolcem podelili številna priznanja, ki so jih dosegli med šolskim letom.

Tako se je končala valeta 2022 z naslovom Kdo je kriv pod mentorstvom učiteljice Katje Peganc. Filmčke je posnela in zmontirala učenka Anja Tomanič z mentorico Katarino Pavlakovič, za glasbene točke sta poskrbeli učiteljici Majda Veselič in Helena Banovec z zborčkom devetošolk, mentor plesnih točk pa je bil učitelj športa Marko Šikonja. Za detektivsko sceno in vabila je poskrbela učiteljica Špela Vraničar, za projekcije učiteljica Veronika Vrbanac. Pri organizaciji in posnetih prizorih so sodelovali tudi učitelji Helena Kambič, Alojz Hudelja in Jure Hribar.

Vsem ustvarjalcem valete želimo prijetne zaslužene počitnice, devetošolcem pa uspešen začetek šolanja v novem šolskem letu.

Literarno-novinarski krožek

OŠ Loka Črnomelj

Dostopnost