Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[V sredo, 11. februarja 2015, je v športni dvorani Srednje šole Črnomelj potekala prireditev ob 25-letnici OŠ Loka Črnomelj z naslovom Šola v mozaiku časa.

Prireditev se je začela ob 18. uri z državno in šolsko himno, ki so jo zapeli vsi zbori naše šole. Sledil je nagovor ravnateljice gospe Damjane Vraničar in županje občine Črnomelj gospe Mojce Čemas Stjepanovič. Prireditev so vodili: učitelj F. Mravinec, učenki K. Miketič in M. Absec, režiserka prireditve pa je bila učiteljica Maja Kunič. Nastopilo je čez 100 učencev, in sicer: OPZ Čebelice, OPZ 3.-5. razred, MPZ ob spremljavi ansambla učencev, OPZ iz Adlešič in Gribelj, učenke recitatorskega krožka, učenca, ki sta predstavila podružnični šoli Adlešiče in Griblje, plesalci iz 1., 2., 3. in 4. razreda, plesalca dunajskega valčka, pevci in igralci ter PZ učiteljev OŠ Loka s spremljavo Anice in analitikov … Zgodovino šole je predstavila Katarina Podržaj na posnetku. V kratkem filmčku, ki so ga posneli in naredili učenci in mentorji, je bilo prikazano življenje na naši šoli. Po prireditvi je bila na ogled razstava fotografij Jožeta Zabukovška Šola skozi objektiv fotokrožka (1966-1990), v avli šole so bile razstavljene fotografije zaključnih razredov vseh nekdanjih učencev OŠ Loka. Na ogled so bile tudi fotografije, ki prikazujejo gradnjo šolskega prizidka. Obiskovalci so si lahko ogledali projektne in raziskovalne naloge ter šolska glasila iz preteklih let. Ob tej priložnosti smo izdali tudi zbornik, ki ga je dobila vsaka družina  in ostali obiskovalci prireditve.

Vsekakor si takih prireditev želimo še več, saj le-te prikažejo zgodovino šole in delovanje v njej. Prav tako pa se ob takih dogodkih družimo, spoznavamo, se spominjamo preteklih let …

Ob tej priložnosti želimo naši šoli še veliko uspešnih let in prireditev, kot je bila ta ob 25-letnici. Dokazali smo, da lahko stopimo skupaj učenci in učitelji in ustvarimo čudovito predstavo tako za oči kot za ušesa.

Natalija Šterk, novinarski krožek OŠ Loka

 

Oglejte si videoposnetek, ki je nastal za prireditev ob 25-letnici OŠ Loka Črnomelj. Kratek film so naredile učenke filmskega krožka: Edita Kapš Šikonja, Pia Rožman in Maja Drenovec pod mentorstvom Katarine Pavlakovič.

https://youtu.be/on2LsOQ5nGc]]>

Dostopnost