Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[Ideja za izletniško kolonijo se je porodila nekdanjemu profesorju LUM Urošu Strugarju in sedanji profesorici LUM Špeli Vraničar med dogovarjanjem o zaključnem izletu za likovne krožke, ki je izhajal iz MKKMČ. Ker nista našla lokacije v tujini, ki bi letos ponujala kakšno zanimivo razstavo, sta se odločila za destinacijo v Sloveniji, izlet pa naj bi popestrili z likovnim ustvarjanjem.

Tako smo se v petek, 29. 5. 2015, odpravili proti Piranu učenci in mentorji likovnih krožkov iz OŠ Metlika, OŠ Podzemelj, OŠ Dragatuš, OŠ Mirana Jarca Črnomelj, OŠ Grm Novo Mesto in OŠ Loka Črnomelj. Mentorji so izbrali risarsko nadarjene učence in dosledne obiskovalce likovnega krožka. Našo šolo je zastopalo 10 deklet: Sara Mržljak, Mateja Lozar, Jasmina Kovač, Eva Konda, Neža Janežič, Nuša Cekuta, Tina Jerman, Sara Hutar, Ema Lozar in Urška Jurejevčič.

Najprej smo se sprehodili po starem mestnem jedru Pirana, ki ponuja veliko zanimivih motivov, kot so ozke tlakovane ulice, hiše s polkni pisanih fasad, cerkev sv. Jurija, Tartinijev trg, rt Madona in seveda razgled na morje, barke in sonce. Vsak učenec si je izbral svoj motiv in ga narisal. Izdelki so objavljeni na spletni strani izletniške kolonije (spodaj).

https://sites.google.com/site/izletniskakolonijamldinbk/home/o-loka-rnomelj

Po ustvarjanju smo si privoščili kosilo kot pravi turisti – vsaka skupina po svoje v okoliških restavracijah. Sledila je vožnja z ladjico do Strunjana, kjer smo dobili pogled na Piran še z druge perspektive. Ladjica je imela stekleno dno, ki naj bi nam omogočilo pogled v morski svet, a zaradi hladne vode in posledično slabe vidljivosti nismo videli kaj več kot kakšno meduzo ali ribico.

Kljub temu da nas je v sončnem vremenu morje kar vabilo na plavanje, nismo zbrali dovolj poguma, da bi se okopali v 18°C hladni vodi. Raje smo si privoščili sladoled in se v poznih popoldanskih urah odpravili na štiriurno vožnjo domov. Preživeli smo čudovit ustvarjalni dan, ki ga bomo z veseljem ponavljali vsako leto v drugem kraju.

Mentorica likovnega krožka Špela Vraničar

img_8373

]]>

Dostopnost