Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[V torek, 2. 6. 2015, smo pevci mladinskega pevskega zbora odšli v Maribor na stadion Ljudski vrt, kjer smo se udeležili plesno-pevskega dogodka Zborovski bum.

Izpred šole smo se z avtobusom odpeljali ob 5 uri zjutraj, saj smo na generalko morali priti do 10 ure. Kljub temu, da smo sedeli v prvih vrstah in  nas je zato opeklo sonce, smo se imeli lepo. Prireditev se je začela ob 13 uri in vsi pevci skupaj, smo začeli z Zdravljico. Okoli 7000 pevcev in 400 plesalcev smo za njo zapeli in zaplesali na različne pesmi. Vse so bile slovenske, ljudske in umetne pesmi, saj je bil eden iz med ciljev tudi domovinska vzgoja. Drugi cilji tega dogodka pa so dvig kakovosti petja v mladinskih zborih na šolah, plesna vzgoja in pa druženje. Največje presenečenje pa je zagotovo to, da so prišli slovenski športniki in to so: Tina Maze, Klemen Kosi, Filip Flisar (vsi tekmujejo v smučanju) in pa Marcos Tavares, ki trenutno igra za NK Maribor. Vsak od njih je  nato spregovoril nekaj besed, zatem pa je Tina Maze z nami zapela Kekčevo pesem. Prireditev je tudi obiskal predsednik države Borut Pahor, ki je glavni pokrovitelj dogodka. Nika Manevski, ki je igralka v filmu Gremo mi po svoje, pa je z nami zapela pesem Vsak po svoje.

S prireditve smo odšli žalostni, a hkrati veseli, saj smo bili del tega dogodka. Posnetek celotne prireditve si lahko ogledate 25. 6. 2015 v popoldanskih urah na programu Slovenija 1 oz. na povezavi. Vsekakor si želimo še več takšnih dni kot je ta, saj smo se družili in spoznali nove prijatelje.

Natalija Šterk, 9. b

]]>

Dostopnost