Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[V četrtek, 21. 1. 2016, smo z 9. razredi izvedli tehniški dan na temo Spoznajmo srednjo šolo Črnomelj. Ob 8.20 uri smo kar s copati zakorakali v sosednjo šolo, kjer nas je pričakala ravnateljica šole Elizabeta Prus ter dijaki. Po prejeti dobrodošlici smo se v skupinah odpravili v različne delavnice.

Skupina fantov je v delavnici strojništva spoznala program SOLID WORKS in program QAPT, z navdušenjem pa so se odpravili tudi v šolske delavnice, kjer so si ogledali stroje, na katerih se izvaja redna proizvodnja in kjer dijaki izvajajo praktični pouk v programu strojni tehnik in oblikovalec kovin. V drugi skupini so pri jezikovnih delavnicah odkrivali prevzete besede iz angleščine in nemščine ter pokukali v romantičen svet španskega jezika. V tretji skupini pa so lahko pokazali svojo ustvarjalnost ter ustvarjali izdelke iz fimo mase, slikali na mavec in drugo.

Po malici so učenci v predavalnici srednje šole prisluhnili predstavitvi dijakov, ki so nam orisali življenje na šoli – od pouka, dela na šoli; torej šolske in obšolske dejavnosti.

Nato smo nadaljevali z naslednjimi delavnicami. Nekateri so odšli v kemijsko delavnico raziskovati vodo ter spoznali, da je vse okrog nas in v nas kemija. Drugi smo obiskali družboslovno delavnico, kjer so nas dijaki odpeljali s časovnim strojem v zgodovino. V delavnici biologije so raziskovali svet celic. Pod mikroskopom smo si ogledali lastne celice iz ustne sluznice in razmaz krvi. V delavnici fizike pa smo spoznali anaglif, ter dokazali veljavnost drugega Keplerjevega zakona.

Delavnice so bile za naše učence zelo zanimive in poučne. Kdo ve, katerega učenca je prevzel šolski duh in se odločil nadaljnje šolanje prav na srednji šoli Črnomelj!

Vodja tehniškega dne, Anja Golobič

 

]]>

Dostopnost