Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk se izvaja  z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbodomačo pridelavo in predelavo.

Javnosti se predstavlja pomen kmetijstva in čebelarstva ter se spodbuja k pravilni in zdravi prehrani. Ozavešča se pomen živilsko-predelovalne industrije. Posebno pozornost pa naj bi se namenilo pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.

Naša šola je v zajtrk vključila lokalne pridelovalce:

  • kruh – pekarna Krajcar,
  • mleko – kmetija Štrucelj,
  • maslo – Ljubljanske mlekarne (nimamo lokalnega),
  • med – Vajda
  • jabolka – kmetija Škof.

Izvedli smo različne dejavnosti, s katerimi smo učencem predstavili pomen zdrave domače hrane, pridelane v lokalnem okolju, in zdravega načina življenja.

 

V sklopu omenjenega projekta smo v tednu od 14.-18. novembra izvedli še druge dejavnosti, in sicer:

  • 9. razred je obiskal Kmetijsko šolo Grm in biotehniško gimnazijo Novo mesto,
  • 2. in 3. triada si je ogledala sadjarsko razstavo v pastoralnem centru Črnomelj,
  • 6. razred je obiskal Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Novo mesto.

 

 

 ]]>

Dostopnost