Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[Svetniške klopi je 8. marca 2018 zasedlo 35 delegatov – osnovnošolskih parlamentarcev, ki so na regijskem parlamentu zastopali 15.203 učencev 43 osnovnih šol iz 24 občin širše dolenjske in belokranjske regije, ki so ga organizirali pri društvu Mojca ob podpori Mestne občine Novo mesto. Pogovarjali so se o šolstvu in šolskih sistemih.

Na regijskem parlamentu je sodeloval tudi naš osmošolec Marko Mikunovič, ki se je med drugimi tudi večkrat vključil v razprave in odlično zagovarjal svoje mnenje o določenih temah. Njegovi občutki in pridobljene izkušnje na tako velikem »polemičnem prostoru« so vsekakor zanj dobrodošli, da se bo še odločil sodelovati na šolskih parlamentih.

Na koncu so regijski delegati za nacionalni otroški parlament izvolili desetčlansko delegacijo: 9. aprila 2018 jih bodo v veliki dvorani državnega zbora zastopali  Žiga Murn Lindič iz Kočevja, Amika Zoja Jelič iz Novega mesta, Jakob Kavšek iz Črnomlja, Klara Ostojić in Domen Špringer iz Novega mesta, Ivo Štukelj iz Ivančne Gorice, Neža Račečič, Nika Fišter in Klara Štukelj iz Novega mesta, Iva Žalec iz Mokronoga in poročevalka Lucija Konda iz Črnomlja.

Mentorica ŠP OŠ Loka: Marija Špringer

]]>

Dostopnost