Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[Z velikim veseljem objavljamo prispevek o  uspehu naših učencev, sicer članov Katate kluba Krka.

Dva državna prvaka in en bron; 11.2.2018 so se člani Karate kluba Krka udeležili državnega prvenstva JKA karateja,  ki ga je v športni dvorani v Slovenj Gradcu organizirala JKA Slovenija s tehničnim organizatorjem Karate klubom Slovenj Gradec. Tekmovanja se je udeležilo 219 tekmovalcev in 28 ekip iz 13 slovenskih karate klubov. Naši člani so nastopali v katah posamezno. Državna prvaka sta v svoji kategoriji postala Swen Horn med ml. dečki in Michel Horn med kadeti. Bronasto medaljo je v kategoriji malčic osvojila Ester Horn.

V Sevnici do 21 medalj; 3.3.2018, se je 8 mladih Krkinih karateistov iz Črnomlja skupaj z ostalimi 14 karateisti iz Novega mesta, pod vodstvom trenerja Franjo Horna, udeležilo 18. Tradicionalnega karate turnirja, v organizaciji tamkajšnjega KBV Sevnica. Turnir je potekal v Športnem domu v Sevnici, kjer se je kljub slabim vremenskim razmeram zbralo lepo število tekmovalcev, ki so se pomerili v katah posamezno in športnih borbah (kumite), na turnirju pa so v posebni konkurenci nastopili tudi mladi karateisti s posebnimi potrebami. Najboljši klub turnirja je postal Klub borilnih veščin Sevnica (8/5/9), drugo mesto je osvojil Karate klub Krka (6/6/9), tretje mesto pa je pripadlo Karate-do klubu Ig Shotokan (4/3/3).

Športni rezultati članov Karate kluba Krka iz Črnomlja so:

Zlate medalje:

Ester Horn, malčice 8-9 let

Swen Horn, dečki 10-11 let

Srebrne medalje:

Lorena Horn, najmlajše do 5 let

Antonio Dimovski, dečki 10-11 let

Bronaste medalje:

Gloria Dimovski, najmlajše 5 let

Ajda Živa Horvat, najmlajše 6-7 let

Aleksandra Dimovski, malčice 8-9 let

Zelo pogumno je v kategoriji malčkov, 8-9 let nastopal tudi Jurij Vid Horvat.

Trener Franjo Horn, državni prvak in podprvak Hrvaške; Odlične športne uspehe Karate kluba Krka iz Črnomlja, je v nedeljo, 11.3.2018 dopolnil še sam trener kluba, Franjo Horn, ki je sodeloval na državnem prvenstvu Hrvaške v Zagrebu in osvojil naslov državnega prvaka in naslov državnega podprvaka. Na letošnjem državnem prvenstvu  je v kategorijah veteranov bila konkurenca najštevilčnejša, tako v kategoriji 35+, kot v kategoriji 50+. V obeh je bilo po 12 tekmovalcev in je bilo za nastop v finalu potrebno premagati štiri nasprotnike. Franjo je nastopal tako v eni kot v drugi kategoriji.  V kategoriji mlajših veteranov 35+, je premagal vse svoje nasprotnike ter osvojil naslov državnega prvaka, v kategoriji veteranov 50+, pa naslov državnega podprvaka.

Ponosni in hvaležni smo, da v našem okolju deluje tako uspešen in izkušen športni trener, ki svoje znanje in izkušnje z veseljem prenaša na belokranjske otroke.

Tajništvo: K.H.

]]>

Dostopnost