Skoči na glavno vsebino

Besedilo….

Lepo je, če se vsaj ob kulturnem prazniku, ki ga obeležujemo 8. februarja in ki je sicer Prešernov dan, spomnimo ne samo na našega največjega slovenskega pesnika, pač pa tudi na kaj lepega, pa naj si bo to na lepo pesem, fotografijo, kip, knjigo. Ne bi bilo odveč, če pogledamo morda dober film, obiščemo kakšno galerijo, muzej, se udeležimo kakšne kulturne prireditve, četudi virtualne …  

To vse in še kaj več je lahko kultura, pisana z veliko začetnico in kot narod smo lahko ponosni, da smo na tem področju »bogati« . 

Na OŠ Loka Črnomelj se ves čas trudimo, da bi ohranjali to vrednoto in jo »plemenitili« na vseh ravneh znanja, umetnosti, vedenja in navad.  

Knjižničarski krožek pod mentorstvom knjižničarke Urše Prus se je odločil posneti radijsko uro ob tem prazniku, kar jim je odlično uspelo. Če ne verjamete, pa se prepričajte in ji prisluhnite na spodnji povezavi. 

Želimo vam miren in »kulturno obarvan« Prešernov dan.  

Radijska ura pa je tudi uvod v Teden poezije. Prisluhnite nam. Mi že nestrpno čakamo pesmi naših šolarjev in vse dejavnosti, ki se bodo dogajale v Tednu poezije. 

Za poslušanje radijske ure kliknite na sliko.

Dostopnost