Skoči na glavno vsebino

»Izgledalo je, da je vse skupaj nastalo kar takole – na hitro, pa ni.«

Pomočnica ravnateljice je podala idejo, kaj če bi se domislili česa v povezavi z Unescom  – Organizacijo Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo ob Mednarodnem dnevu maternega jezika.

In stvari so stekle.

 Knjižničarji smo zbrali ekipo deklet šestošolk, ki so soglasno sprejele vlogo povezovalk. Nato je v mislih nastajal še izbor učencev, učiteljev ter zunanjih sodelavcev, ki bi bili pripravljeni sodelovati in prebrati sedmo kitico Zdravljice v svojem maternem jeziku oziroma drugem tujem jeziku.

Zaradi epidemioloških razmer smo prispevke posnetih govorov zbirali preko različnih virov (kanala Teams, messengerja na Fb-ju, po elektronski pošti).

Idejna zasnova je začela dobivati obliko prijetne radijske ure, ki jo bomo poslušali iz radijske sobe na matični šoli Loka, in sicer 21. februarja, ko se ta dan obeležuje; ostali učenci in učitelji pa ji bodo lahko prisluhnili kadarkoli tako, da bodo kliknili na povezavo na naši spletni strani.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim učenkam, učencem, učiteljem in zunanjim sodelavcem za ekipno delo, ki je »prineslo« odličen rezultat.

Prisluhnite ji še vi:

Ekipa sodelujočih na OŠ Loka   

Dostopnost