Skoči na glavno vsebino

Po večletnih naporih z različnimi političnimi opcijami se je končno pokazala »zelena luč« za financiranje in odobritev gradnje naše šole.

Pred izdanim sklepom za financiranje v načrtih razvojnih programov za uvrstitev gradnje OŠ Loka Črnomelj je v sredo, 23. 2. 2022, našo šolo obiskal Marjan Dolinšek, državni sekretar za področje izobraževanja in športa v kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije.

Na delovnem srečanju je državni sekretar zagotovil, da je za podpis sklepa o financiranju vse urejeno. Ravnateljica Damjana Vraničar se mu je zahvalila za pomoč pri zelo zahtevnih pogajanjih z vsemi vpletenimi deležniki za pridobitev sredstev. Delovnega srečanja se je udeležil župan Andrej Kavšek, direktorica občinska uprave Daniela Nedič Orešič in vodja oddelka za družbene dejavnosti v Občini Črnomelj.

Investicijska vrednost projekta je nekaj več kot 12,1 milijona evrov (z DDV). Od tega bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport prispevalo 6.950.000 €.

Občina Črnomelj mora sedaj izpeljati vse postopke in izvedbo gradnje naše šole.

Za nas je to novica desetletja, zato se veselim skupaj z zaposlenimi, učenci in s starši.

Objave v medijih so vidne na naslednjih povezavah:

https://www.crnomelj.si/sl/za-obcane/novice/2022022511025618/uvrstitev-projekta-rusitev-in-novogradnja-dela-objekta-osnovna-sola-loka-v-veljavni-nacrt-razvojnih-programov-za-obdobje-2022-2025/

https://www.radio-odeon.com/novice/vlada-v-nacrt-razvojnih-programov-uvrstila-gradnjo-os-loka/

Damjana Vraničar,

ravnateljica OŠ Loka Črnomelj

Dostopnost