Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 25. maja 2023, so se učenci naše šole in njihovi mentorji udeležili festivala Igraj se z mano, katerega organizator je OŠ Milke Šobar – Nataše iz Črnomlja. Festival se je odvijal v okviru Video S-Factor, kjer otroci in mladostniki s posebnimi potrebami sodelujejo pri filmskem ustvarjanju. Igraj se z mano s svojimi aktivnostmi spodbuja socialno integracijo med otroki, mladostniki in odraslimi osebami s posebnimi potrebami.  Delavnice so se odvijale ob KC Semič od 9. do 11. ure. 

Skupina sedmošolcev, Lara, Zala in Erik so z mentorico Uršo na festivalu Igraj se z mano organizirali delavnico knjižnih kazalk. Udeležence so pričakale kazalke, ki so jih nato po svojih željah opremili z rožami, premikajočimi očesi, in kdor je želel zares strašno kazalko, je izrezal še zobe in jezik. Delavnice se je udeležilo veliko obiskovalcev. 

Mladi gasilci Žiga, Rok in Damir so z mentorico Sonjo obiskovalcem prikazali vezanje gasilskih vozlov, ki se jih učijo pionirji in mladinci. Prikazali so tudi pravilno spajanje gasilskih cevi na trojak in met vrvi. Obiskovalci so bili navdušeni. Stojalo za gasilske vozle so jim pripeljali semiški gasilci, ostalo orodje pa so pripeljali iz šole, kjer so se teh gasilskih veščin tudi naučili.  

Anton pa je na festival pripeljal štiri dekleta, Katarino, Marjetko, Tjaša in Stello, ki so se v kotičku Pokaži kaj znaš predstavile s poučnimi gasilskimi zgodbami v kamišibaj izvedbi. 

Ob 11. uri smo se udeležili zaključne prireditve Video S-Factor in z navdušenjem ploskali vsem nagrajenim, med katerimi je bil prvouvrščen ravno video iz OŠ Milke Šobar – Nataše.

Tako smo skupaj z njimi preživeli res lep dan.  

Dostopnost