Skoči na glavno vsebino

V mesecu maju je potekalo še zadnje matematično tekmovanje Logična pošast. Učenci so kljub utrujenosti od mnogih tekmovanj, popoldanskih dejavnostih in ocenjevanj v šoli priprav na tekmovanje lotili z veseljem in z izjemno zagnanostjo.

Tako so učenci na šolski ravni, ki je potekala 5. maja 2023, skupaj osvojili 31 bisernih priznanj, 29 bronastih priznanj, peščica pa je osvojila priznanje za sodelovanje.

Na državno raven, ki je bila v soboto 20. maja 2023 na osnovni šoli Mirana Jarca Črnomelj, se je uspešno uvrstilo 17 učencev od 1. do 9. razreda.

Zaradi bolezni se je državne ravni udeležilo manj učencev, a so naši učenci šolo odlično predstavljali, saj so domov prinesli 6 priznanj najžlahtnejše barve!

Prvošolec Patrik Adlešič je z osvojenim prvim mestom osvojil zlato priznanje in postal najboljši logik med prvošolci v Sloveniji!

Tudi učenci predmetne stopnje so »razturali«. Šestošolka  Tjaša Starešinič je s spretnim reševanjem za las zgrešila zlato priznanje in tako osvojila srebrno priznanje, šestošolca Aneja Dvojmoč in Mark Bradač sta z nalogami izvrstno opravila in oba osvojila zlato priznanje. Zbirko zlatih priznanj sta zaokrožili najizkušenejši tekmovalki v logiki na šoli devetošolka Špela Brinc in osmošolka Iva Kapele, ki je osvojila sedmo mesto v državi.

Vsem učencem mentorji iskreno čestitamo!

učiteljica Veronika

Dostopnost