Skoči na glavno vsebino

V mesecu septembru, mesecu preprečevanja zasvojenosti, in v decembru smo v sodelovanju z Društvom Srečanje iz Novega mesta uspešno izvedli niz delavnic na temo zasvojenosti, namenjenih učencem 8. in 9. razreda. Delavnice je izvedel g. Toni Kočevar, predstavnik omenjenega društva, ki se že vrsto let posveča ozaveščanju in preprečevanju zasvojenosti med mladimi. 

Delavnice so bile zasnovane s ciljem osveščanja mladih o različnih oblikah zasvojenosti ter nudenja informacij, ki jim bodo v pomoč pri odločitvah v življenju. 

Posebej bi omenili tudi predavanje za učence 7., 8. in 9. razreda, ki ga je izvedel policist Janez Dražumerič. Ta se je osredotočil na tematiko pirotehnike, ki je zelo aktualna ob bližajočem se obdobju praznikov. Policist je s svojim strokovnim znanjem osvetlil nevarnosti in pravila varne rabe pirotehničnih sredstev ter opozoril na potrebo po odgovornem ravnanju, s čimer želimo preprečiti morebitne poškodbe in nesreče med našimi mladimi.  

Cilj dejavnosti je bil ne le ozaveščati, ampak tudi opremiti mlade z informacijami in veščinami, ki jim bodo pomagale pri odločitvah v življenju. Verjamemo, da so pridobljena znanja korak naprej k zdravemu odraščanju in oblikovanju odgovornih posameznikov.

Dostopnost