Skoči na glavno vsebino

V preteklem tednu je na naši šoli potekal Teden poezije, na predmetni stopnji smo ga obarvali tematsko. V ponedeljek smo spoznavali poezijo Srečka Kosovela, saj je bila ravno na ta dan 120-letnica njegovega rojstva. Učenci z mentorico Špelo Vraničar so tudi ustvarjali Kosovelove portrete v kombinirani tehniki.  V torek smo prebirali poezijo na temo lenobnosti, v sredo smo se srečali s hajgami (haikuji, opremljenimi z ilustracijami). V četrtek smo prisluhnili recitaciji in popevki, petkova tema pa je imela naslov: Poezija, narava in jaz. Pri tem ni šlo vse čisto gladko, ampak teden smo vseeno uspešno izpeljali do konca. V zadnjem trenutku smo izvedeli, da bodo devetošolci v petek imeli naravoslovni dan. Isti dan pa se je 40 učencev naše šole odpravilo na izlet v Graz. Nič zato, poezijo so brali kar na avtobusu.

Ves teden so učenci tudi pridno pisali verze in pesmi v zameno za bonbon(e). Knjižnica je bila vse dneve zelo obiskana, v njej pa se je kar iskrilo od poezije. Tudi na podružnicah so učenci z veseljem kovali rime in jih menjali za bonbone.

Učenci razredne stopnje so skozi ves teden prebirali poezijo, pesmice so predstavili tudi v obliki kamišibaja. Pri urah so ustvarjali verze in pesmi tudi ilustrirali. Na podružnični šoli v Adlešičih so se lotili likovnega poustvarjanja poezije s tehniko stop motion.

Sodelovali smo tudi na Sprehodu s poezijo, se sprehajali po mestnem jedru in recitirali domoljubne pesmi. Nastopili so tako učenci razredne kot predmetne stopnje in celo ravnatelj.

Za nami je vsebinsko bogat teden, ki smo ga s skupnimi močmi uspešno izpeljali. Upamo, da smo učencem in zaposlenim z vsemi dejavnostmi vsaj malo približali pesništvo. Želimo vam veliko dobrih pesmi vse dni v letu, ne le ob mednarodnem dnevu poezije!

Dostopnost