Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[19. februar 2016 je bil za Pevski zbor zaposlenih OŠ Loka zelo pester dan. Dopoldne smo namreč nastopali na prireditvi v DSO Črnomelj, kjer so obeležili 28 let ustanovitve doma, hkrati pa so slavnostno odprli nov prizidek oddelka za paliativno oskrbo njihovih varovancev. Na prireditvi so poleg našega zbora in domskega zbora Jorgovan nastopili še deklamatorji SŠ Črnomelj.


Naš zbor je zapel kar šest pesmi, navdušili smo tako z ljudskimi pesmimi kot tudi s priredbami slovenskih popevk. Zbor sta spremljala, s klavirjem Anica Butala, s kitaro pa Zdravko Kunič. Poslušalci so bili nad našim petjem navdušeni.

Direktorica doma, ga. Lekič Poljšakova, se je ob koncu programa zahvalila vsem nastopajočim in dodala, da se ob takšnih priložnostih lahko spet srečamo.

Popoldne pa smo, poleg nastopajočih naših učencev, zapeli še na zaključku 9. Mednarodne kiparske kolonije mladih. V zadnjih dveh letih delovanja našega zbora zaposlenih je bil to že šestnajsti nastop, na kar smo zelo ponosni. Zbor je namreč »pognal korenine« že leta 2008, ko je prvič zapel na otvoritvi Primožičeve hiše v Črnomlju. Potem je nekaj let »miroval«, leta 2012 pa je ponovno zaživel in od takrat zelo radi pojemo povsod, kamor nas povabijo.

Zahvaljujemo se zborovodkinji Majdi Veselič in ravnateljici Damjani Vraničar, da nas tako idejno kot tudi pevsko pri tem spodbujata. Mislimo, da ima zbor dobro »popotnico« za pot naprej.

Pevke zbora zaposlenih OŠ Loka

image1

]]>

Dostopnost