Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[Spomladi se življenje prebudi! Tudi v PŠ Adlešiči se veliko dogaja 😉

Delovna akcija

V začetku aprila smo organizirali delovno akcijo v okolici šole. Starši, učenci in učiteljice smo skupaj poprijeli za delo in naredilo se je veliko. Očistili smo okolico šole, pometli, prekopali vrt, obrezali drevje in še kaj. Dan je minil v prijetnem vzdušju.

 

 

Izlet v Ljubljano

V sredo, 20. 4. 2016, smo šli na izlet v Ljubljano, saj so nas na  obisk povabili učenci in učiteljice OŠ Valentina Vodnika. Po zajtrku v šoli, smo se z avtobusom odpeljali proti Ljubljani, kjer so nas že čakale učiteljice. Najprej smo v veliki šoli, ki jo obiskuje kar 700 učencev, pojedli slastno kosilo, ki nam je zelo teknilo! Po kosilu smo imeli delavnico z glino. Vsak si je lahko izdelal dva ptička, pisanico in še hiško. Ko bodo izdelki pečeni, si bomo z njimi lahko okrasili domove. Potem smo se lepo zahvalili učiteljicam, se z avtobusom odpeljali v mesto in se sprehodili po njem ter si privoščili sladoled. Pozno popoldne smo odšli proti železniški postaji in se že precej utrujeni z vlakom odpeljali proti Črnomlju.

 

 

 

Jurjevo

V ponedeljek, 25. 4. 2016, smo v Adlešičih ohranjali kulturne običaje. Oblekli smo se bele noše, spletli koš iz vejic bele breze in od hiše do hiše oznanjali pomlad. Kot pravi običaj, smo zraven tudi prepevali in vsaki hiši podarili zeleno vejico. Pridne gospodinje pa so nam pripravile za cel koš sladkarij.

 

]]>

Dostopnost