Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[ZIK Črnomelj in OŠ Loka Črnomelj sta letos organizirala že 10. MKKMČ, ki je potekala od četrtka, 16. 2. 2017, do petka, 17. 2. 2017, na naši šoli. Cilj kolonije je ustvarjalno druženje in spoznavanje nadarjenih mladih likovnikov, ki prihajajo iz Slovenije, Hrvaške, Srbije ter Bosne in Hercegovine. Na letošnjo temo »Eleganca« je ustvarjalo 41 mladih ustvarjalcev, starih od 12 do 15 let.

Kolonije so se udeležili tudi učenci naše šole, in sicer Ana Miketič, Katarina Horvat, Žiga Majerle in Valentina Šuštarič. Likovniki so ustvarjali v različnih delavnicah, in sicer Instalacija, Keramika, Les, Montažna plastika in Siporeks. Delavnice so vodili: mag. Vlasta Markočič, Nina Koželj, Damijan Kracina, Vasja Nanut in Boštjan Kavčič. Tekmovalcem so pomagali in dajali nasvete asistenti, študentje Likovne pedagogike s Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani: Tamara Pintarič, Satya Pene, Žan Skubin, Manca Mohar in Tamara Bregar.

Strokovna komisija v sestavi Robert Lozar (akademski slikar), Beatriz Gabriela Tomšič Čerkez (akademska slikarka), Jožef Vrščaj (akademski kipar) je zadnji dan kolonije izbrala najboljše v posameznih delavnicah in razglasila letošnjega zmagovalca MKKMČ. V delavnici Siporeks je zmagal Luka Rozman, v delavnici Instalacija je slavil Denis Nikolić, zmago v delavnici Montažna plastika si je zaslužila Nika Bronzović, v delavnici Les je bila najboljša Metka Jarnević, v delavnici Keramika pa Sara Blatnik. Skupna zmagovalka letošnje MKKMČ je postala Sara Blatnik, ki je strokovno komisijo prepričala z umetniškim delom »Prebujenje«. Prejela je zmagovalno preslico – simbol kolonije – in si zagotovila udeležbo na Mednarodni koloniji mladih v Ernestinovem v Slavoniji na Hrvaškem. Izdelki so razstavljeni na naši šoli, kasneje se bo razstava preselila v Kulturni dom Črnomelj in bo na ogled ob dobrodelni prireditvi Jasna, kjer bo izdelke možno tudi kupiti.

Letošnja MKKMČ je bila jubilejna (10 let). Veseli smo, da je uspela in da poteka na naši šoli.

Novinarski krožek OŠ Loka Črnomelj

]]>

Dostopnost