Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[Učenci naše šole (Živa Barič, Lana Bukovec, Brin Jugovič, Manca Kapele, Žan Majerle in Nuša Vukčevič), so se v tem tednu s Plesnim Studiom NM na Danskem udeležili svetovnega prvenstva v hip-hopu, kjer so doegli odlične rezultate. Njihov trener je Simon Cerjak.

V kategoriji hip-hop mala skupina otroci so se med 28 skupinami uvrstili v finale in zasedli končno 6. mesto. V kategoriji hip-hop solo otroci je Brin zasedel 14., Žan pa 25. mesto.

V kategoriji hip-hop pari otroci pa sta se Brin in Žan prav tako uvrstila v finale in zasedla končno 5. mesto. 

Neža Barič, Živina sestra, ki je z družino spremljala tekmovanje,  je zapisala:

Brondby Hallen, Kopenhagen, Danska. Velika dvorana, veliko ljudi in različne narodnosti. Preko 2800 najboljših plesalcev hip-hopa, breakdancea in electric boogieja iz štirih kontinentov, iz 29 držav sveta. In med najboljšimi na svetu tudi naši šestošolci Brin, Žan, Manca, Nuša, Živa, Lana ter njihova soplesalka iz Semiča, petošolka Zoja.

V torek, 17.10.2017, sta se Brin in Žan predstavila s solo točko. Brin je dosegel 14. mesto, Žan pa 25. mesto. V sredo, 18.10.2017, pa so se Brin, Žan, Lana, Manca, Nuša, Živa in Zoja pod imenom DESTINY’S CHILD predstavili v kategoriji mala skupina otroci. Priplesali so do finala in zasedli 6.mesto. V četrtek 19.10.2017 pa sta Brin in Žan tekmovala še v kategoriji duo pionirji in v finalu dosegla 5. mesto. Bilo je veliko navijanja, napetosti in pričakovanj. Tekmovalci namreč plešejo večkrat, saj se morajo najprej uvrstiti v osmino finala, nato v četrtfinale, polfinale in na koncu v finale.

Zelo zanimivo je bilo gledati različne zvrsti plesa in poslušati različne jezike. Svetovno prvenstvo je res poseben dogodek.”

 

Za odličine rezultate jim iskreno ČESTITAMO in želimo še uspešno tekmovalno kariero.

 

Vse slike so last Plesnega Studia NM.

 

]]>

Dostopnost