Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši.

Dandanes, ko si dela in učenja več ne predstavljamo brez uporabe interneta, je zelo pomembno, da znamo nadzorovati njegovo prisotnost in način uporabe, prepoznati njegove pasti ter uporabo po potrebi tudi omejiti oziroma nadzorovati. Trendu najbolj zvesto sledijo otroci; kar 97 % otrok, starih od 10 do 15 let, redno uporablja internet. Zagotovo so otroci kljub odličnemu tehničnemu poznavanju računalnika ena najranljivejših skupin, saj so zaradi svoje mladosti in neizkušenosti lahka tarča za spletne nepridiprave, neustrezen odnos do nove tehnologije pa lahko botruje tudi krhanju medčloveških odnosov. Tudi na šoli opažamo tovrstne zlorabe, zato smo se odzvali vabilu A1 Slovenija in zavoda Varni internet ter se prijavili za sodelovanje v vseslovenskem spletnem kvizu, ki je namenjen samo osnovnošolcem (od 4. do 9. razreda), ki se upajo preizkusiti v podiranju rekorda GUINNESS WORLD RECORDS™.

Združili smo se z več tisoč osnovnošolcev iz vse Slovenije (199 prijavljenih šol) in s skupnimi močmi se lahko poskusimo vpisati tudi v slavno knjigo GUINNESS WORLD RECORDS!

Sodelovanje v kvizu je namenjeno učencem od 4. razreda dalje. Na šoli smo učence seznanili z gradivi, spletno učilnico in poskusnim kvizom, ki se bo odvijal v orodju Kahoot. Organizatorji so pripravili zelo uporabna gradiva tudi za starše in vas vabimo, da si jih skupaj z otroki tudi ogledate.

Dragi starši, tudi vi boste lahko del največjega spletnega kviza o varni rabi interneta na svetu, in to ne samo iz pripovedovanj navdušenih otrok. Več informacij najdete na spletni povezavi https://spletnikviz.a1.si/nasveti#za-starse. Skupaj z otrokom preberite priročnik Spletne brihte in dodatne nasvete, ki vam bodo pomagali pri lažjem reševanju izzivov starševstva v digitalni dobi.

Spletni kviz se bo odvijal v četrtek, 16. 2. 2023, ob 11. uri. Ta dan naj bi učenci v šolo prinesli tudi svojo mobilno napravo (telefon, tablico). Za tiste, ki mobilne naprave nimajo, bomo poskrbeli na šoli.

Dragi starši, hvala za sodelovanje in podporo. Prepričani smo, da lahko s skupnimi močmi uspešno izvedemo spletni kviz, ob pripravah pa osvojimo pomembna znanja o varni uporabi sodobne tehnologije.  

                                                                                                                      Vodstvo šole

Dostopnost