Skoči na glavno vsebino

Na PH Stratus smo teden požarne varnosti otvorili v sredo,     22. 2. 2023, s predstavitvami poučnih zgodbic mladih kamišibajkarjev; zgodbice so avtorske, napisali so jih mladi gasilci DMG, ilustrirali pa učenci pri NIP umetnost.

Učenci 1. triade so pri poslušanju zgodbic zelo uživali in se tudi veliko naučili. Gasilka Sonja jim je predstavila zgibanko Številka za klic v sili, učitelj Anton pa je spregovoril tudi o izkušnji gašenja največjega požara, ki je lansko leto prizadel Kras.

Tretješolci, ki so vključeni v ID DMG, so bili v nadaljevanju deležni delavnic, ki so jih izvedli operativci Prostovoljnega gasilskega društva Črnomelj.

Cel dan je bil »gasilsko« obarvan, saj smo z dejavnostmi nadaljevali tudi v podaljšanem bivanju. Nastali so zelo zanimivi miselni vzorci na temo »poziv 112«, risbe z naslovom »Narave in druge nesreče – pomoč potrebujemo vsi!« Učenci so radi delili izkušnje, ki jih imajo z gasilstvom; veliko jih obiskuje gasilski krožek v svojem kraju, se udeležuje gasilskih taborov …

Dostopnost