Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 11. 5. 2023, smo se z navdušenimi učenci 8. razreda podali na nepozaben izlet v Krško. Naša prva postaja je bilo podjetje Gen Energija, ki nam je odprlo vrata v svet energije in energetike. 

Tam nas je navdušilo interaktivno multimedijsko središče, kjer smo imeli priložnost doživeti izjemne poskuse. Učenci so se aktivno vključili in sami izvajali eksperimente, ki so jim omogočili boljše razumevanje konceptov, povezanih z električno energijo, obnovljivimi viri energije in varčevanjem z njo. S temi poskusi so pridobili praktične izkušnje ter spoznali pomen trajnostnega razvoja in odgovornega ravnanja z energijo. 

Po navdihujočem in poučnem ogledu Gen Energije smo se odpravili proti čudovitemu Gradu Rajhenburg le nekaj minut vožnje stran. Ta utrdba, ki se vzpenja nad reko Savo, nas je s svojo bogato zgodovino in očarljivim vzdušjem popolnoma očarala. 

Pod budnim očesom našega vodiča smo se sprehodili skozi grajske prostore, ki so ohranjeni v svoji izvirni lepoti. Z zanimanjem smo prisluhnili pripovedi o zgodovini gradu, ki seže več kot tisoč let nazaj. Sprehodili smo se po grajskem dvorišču, občudovali prečudovito razgledno točko in se potopili v skrivnostne srednjeveške zgodbe, povezane s tem gradom. 

Takšni izleti so dragoceni, saj našim učencem omogočajo razširjanje obzorij in izkušnje, ki jih bodo nosili s seboj skozi vse življenje.

Dostopnost