Skoči na glavno vsebino

V petek, 26. 5. 2023, smo se odpravili na 7. izletniško kolonijo mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine v italijansko obmorsko mesto Gradež, ki jo organizirata OŠ Loka Črnomelj in OŠ Grm Novo mesto.

Udeležilo se je je 63 mentorjev in učencev iz Bele krajine ter 50 iz Dolenjske.

Našo šolo so pod mentorstvom Špele Vraničar zastopali Eva Plut in Dan Šuštarič iz 7. razreda, Katja Franko, Zara Štefanič, Tamara Miketič, Martin Papež, Anja Šimec in Saša Kapš iz 8. razreda ter devetošolki Jerca Tessari in Špela Brinc. Vse nastale izdelke Belokranjcev pa sta pod mentorstvom Katarine Pavlakovič fotografirala osmošolka Tjaša Butala in devetošolec Antonio Perak.

Po štiriurni vožnji smo si najprej na hitro ogledali mesto in si poiskali motive, ki so nas najbolj pritegnili. Tamkajšnje hiše imajo zanimive fasade, ki jim je odpadel omet, pisana okna, okrašene so z raznobarvnim cvetjem, v manjšem pristanišču pa so se zibale ladjice. Morska obala je peščena in na pogled neskončno dolga. Zasedli smo vsak svoje mesto in si izbrali različne risarske in slikarske tehnike. Bilo je sončno in vroče, zato smo med ustvarjanjem iskali tudi senco. 

Vzdušje je bilo sproščeno, a vseeno nadvse delavno, zato smo si po koncu ustvarjanja najprej privoščili kosilo, nato pa še kopanje in posedanje na obali, ki smo ga zaključili s sladoledom. Bil je čas za povratek domov, kamor smo prispeli v poznih večernih urah.

Dobili smo veliko novih izkušenj , poznanstev in znanj ter odličnih likovnih izdelkov. Le-te si boste lahko kmalu ogledali v spletni galeriji na spletni strani izletniške kolonije: https://izletniskakolonija.splet.arnes.si/Špela Vraničar in Katarina Pavlakovič

Dostopnost