Skoči na glavno vsebino

Vzgajanje ustvarjalnosti in ljubezni do umetnosti med mladimi je ključnega pomena za njihov razvoj. V osnovni šoli je fotografski krožek priložnost, kjer lahko mladi fotografi izrazijo svojo ustvarjalnost in izpopolnjujejo svoje tehnične spretnosti. V letošnjem letu je fotografski krožek naše osnovne šole sodeloval na uglednem fotografskem natečaju ‘Mladost ni norost’, kjer so se pomerili z drugimi avtorji iz cele Slovenije.  Na osnovnošolskem delu natečaja je sodelovalo 114 avtorjev, ki so skupaj oddali kar 406 fotografij. 

Z velikim veseljem sporočamo, da je naša učenka Zara Štefanič osvojila prvo mesto in prejela zlato medaljo Fotografske zveze Slovenije. Njena fotografija z naslovom ‘Generacija prihodnosti’ je izstopala zaradi izvirnosti, estetike in pripovedne moči. 

Izjemen dosežek sta dosegla še Katarina Absec, ki je prejela diplomo Fotografske zveze Slovenije s fotografijo ‘Misli s svojo glavo’ in Kristjan Weiss, ki je prejel častno omembo Fotografske zveze Slovenije s fotografijo ‘Prevlada večine’.

Poleg omenjenih dosežkov so bile na razstavo sprejete še 3 fotografije Zare Štefanič, 4  fotografije Katarine Absec, 2 fotografiji Kristjana Weissa in 2 fotografiji Zoje Dragoš. Na natečaju je sodeloval tudi Antonio Perak.

V skupnem seštevku točk avtorjev je Katarina Absec osvojila 3. mesto, Zara Štefanič pa 5. mesto. Kot šola smo zasedli 5. mesto.

Novost na letošnjem natečaju je bila, da so na natečaju lahko sodelovali tudi mentorji s svojimi fotografijami. Tako je naša mentorica fotografskega krožka Katarina Pavlakovič poslala 4 svoje fotografije na natečaj. Po mnenju komisije je njena fotografija z naslovom ‘Sama’ osvojila srebrno medaljo Fotografske zveze Slovenije, njene tri fotografije pa so bile sprejete na razstavo. Srebrna medalja mentorice je priznanje njeni strokovnosti in predanosti ter potrditev njenega vpliva na razvoj mladih fotografov na naši šoli.

Čestitke vsem sodelujočim! Ponosni smo na njihov uspeh  in verjamemo, da imajo svetlo prihodnost v svetu fotografije.

Mentorica: Katarina Pavlakovič

Dostopnost