Skoči na glavno vsebino

V šolskem letu 2022/2023 smo se na Osnovni šoli Loka Črnomelj odločili, da že tretje leto zapored izvedemo projekt Modri stol – nekdo misli nate. Vanj so bili vključeni tretješolci, ki obiskujejo podaljšano bivanje. Odločili smo se, da projekt izvedemo v sklopu mednarodnega dneva družine, ki ga obeležujemo 15. maja.

Z učenci smo se pogovarjali o tem, kdo sestavlja njihovo družino, o pomenu družine, vrednotah ipd. Razmišljali smo, kako lahko vsak posameznik pripomore k boljšim odnosom v družini. Pogovarjali smo se tudi o tem, kako je potrebno posebno pozornost nameniti družinam, v katerih imajo družinski člani posebne potrebe, dolgotrajne bolezni ali invalidnosti. Na spletni strani Statističnega urada Republike Slovenije smo si ogledali nekatere statistične podatke o družinah v Sloveniji.

Sledilo je barvanje stola z modro barvo, kar so učenci nestrpno čakali. S poslikavo stola smo nadaljevali čez nekaj dni, ko se je modra barva posušila. Na stol so učenci z rumeno barvo, ki predstavlja življenjsko energijo, napisali ključne besede, povezane s družino.

Po uspešno končanem delu smo se dogovorili, da stol podarimo pediatrični ambulanti Zdravstvenega doma Črnomelj. Na poslikanem stolu bodo otroci lažje počakali na vrsto, stol pa jih bo spominjal na pomen družine.

Dostopnost