Skoči na glavno vsebino

Letošnjega Miklavževega pohoda v organizaciji Planinskega društva Črnomelj se je 3. decembra udeležilo 17 učencev gorniškega krožka naše šole. Tokratni cilj je bila cerkev Svetega Jakoba v Naklem.

Kljub slabši vremenski napovedi smo se prebudili v pravljično zimsko jutro. Z železniške postaje Črnomelj smo se odpravili do obvoznice in po rahlo zasneženi in prehodni poti do Talčjega Vrha. Nekaj padlih dreves je popestrilo že tako snežno obarvan pohod in nam v izziv dalo premagovanje naravnih ovir. Vsi pohodniki so bili dobro opremljeni za snežne razmere in so neizmerno uživali v zimskih radostih. Poslednja vzpona sta ponudila še večji izziv, saj je bila snežna odeja precej višja kot na začetku, a tudi sladko presenečenje, ki nas je pričakalo pri cerkvi. Očitno so bili otroci pridni, saj je bila vreča velika in polna dobrot. Na cilju smo lahko uživali v igri na snegu, čudovitem razgledu in soncu, ki nas je pričakalo pri cerkvi.

Da so otroci igrivi in radoživi, so dokazali tudi na poti nazaj. Domov se jim ni mudilo, saj so uživali v družbi sovrstnikov v naravi in snežnih vragolijah. Zahvala gre Planinskemu društvu Črnomelj za lepo izpeljan zimskih pohod in tudi vsem staršem, ki so otroke kljub sprva slabšim vremenskim pogojem vzpodbujali in jih motivirali za nedeljski pohod.

Dostopnost