Skoči na glavno vsebino

Bil je 15. 2. 2024, ko smo šli gledat predstavo Čuk se je oženil v Ameriko. Najprej smo šli z avtobusom v Semič. Ko smo prišli v gledališče, smo se usedli na sedeže. Jaz sem sedela v deveti vrsti na triindvajsetem sedežu. Predstava je trajala pol ure. Nato smo šli nazaj v šolo.

Alja Dvojmoč, 3. a

V četrtek, 15. 2. 2024, smo si učenci 1. triade v KC Semič ogledali glasbeno predstavo Čuk se je oženil v Ameriko. Predstava je bila v izvedbi jazzovskega kvarteta Ane Čop, ki ponuja sprehod skozi glasbo v jazzovskih in jazzu podobnih žanrskih preoblekah v ritmih bossa nove, swinga, afriških ritmov in v modernem aranžmaju sodobnega jazza in improvizacije.
Pevka Ana Čop je s svojim jazzovskim kvartetom otrokom predstavila zgodbo o čuku, katere rdeča nit je vsem dobro znana ljudska pesem Čuk se je oženil. Čuk na svojem popotovanju po svetu spoznava nove prijatelje, ki mu predstavijo, kako glasba zveni v njihovi deželi. Odkriva nove ritme in glasbila, otroci pa pri tem spoznavajo različne glasbene žanre in se tudi vključijo v dogajanje na odru. Gre za glasbeno pripoved, ki prinaša osnove jazzovskega opismenjevanja, obenem pa učence spodbuja k spoznavanju in sprejemanju drugih kultur.  

Dostopnost