Skoči na glavno vsebino

V četrtek nas je prebudilo lepo sončno vreme, ki nas je spremljalo še ves dan. Zjutraj smo se z učenci podali proti Črmošnjicam, kjer so si učitelji iz Srbije ogledali dom CŠOD Lipa, učenci pa so se odpravili proti Pustolovskemu parku Gače, kjer smo preživeli lep, adrenalina in smeha poln dopoldan. Učenci so se po uri in pol plezanja terskakanja po drevesih preizkusili še v lokostrelstvu, lahko pa so se odpeljali še na vožnjo z e-kolesi po okolici. 

Pot smo nato nadaljevali proti Miličem, kjer nas je pri tamkajšnji pravoslavni cerkvi sprejel in nagovoril prvi namestnik veleposlanika Srbije v Sloveniji g. Aleksandar Gatalica, ki nas je počastil tudi s kosilom, člani KUD Bela krajina, ki so nam pripravili zelo lep sprejem in poskrbeli za sladico, pozdravilo in nagovorilo pa nas je tudi nekaj prebivalcev vasi Miliči, med njimi tudi najstarejši med njimi, g. Simo Selaković. 

Po prijetnem klepetu v Miličih smo se odpravili v našo podružnično šolo v Adlešičih, kjer so učenci izdelovali svoje belokranjske pogače, preizkusili pa so se tudi v izdelavi belokranjskih pisanic. Ko so bile pogače pečene, smo jih spakirali v nahrbtnike in se sprehodili do kopališča na reki Kolpi, kjer smo si nato v prijetnem okolju privoščili malico, najpogumnejši pa so namočili noge ali celo zaplavali. 

Prijetno utrujeni smo se nato počasi odpravili proti domu. 

Dostopnost