Skoči na glavno vsebino

V okviru UNESCO projekta “Drugačnost nas bogati”, ki spodbuja sprejemanje in razumevanje različnosti med ljudmi, so se učenci 4. c razreda povezali z učenci 3. in 4. razreda Osnovne šole Milke Šobar-Nataše.

Naša pot se je začela z delavnico, kjer smo raziskovali pomen sprejemanja drugačnosti. Kot gesto prijateljstva smo se odločili napisati razglednice našim vrstnikom na OŠ Milke Šobar-Nataše. Veseli smo bili, ko smo prejeli odziv, da nas želijo spoznati ter se dogovorili za obisk. Zanje smo izdelali pujske za srečo. S skrbnim ročnim delom smo vsakemu vdihnili unikaten videz, ki je odražal našo radovednost do drugačnosti.

In končno, najboljše je bilo, ko smo se 3. aprila odpravili k našim novim prijateljem na obisk. Navdušeni smo bili nad njihovo šolo in vsem, kar smo spoznali. Darilca so jih razveselila, prav tako pa smo presenečeni spoznali, da so tudi oni nam pripravili presenečenje v obliki daril.

Največje darilo je bilo spoznanje, da smo s projektom “Drugačnost nas bogati” dobili priložnost za učenje, raziskovanje ter gradnjo mostov med nami.

Hvala učencem in učiteljem OŠ Milke Šobar-Nataše za čudovito izkušnjo.

Dostopnost