icosidodecahedron

Tekmovanje iz razvedrilne matematike   Recently updated !

Pri razvedrilni matematiki učenci širijo in poglabljajo znanje matematike, utrjujejo algoritmična mišljenja, logičnega sklepanja, računske spretnosti in prostorske predstavljivosti.


Izdelava voščilnic na PŠ Griblje

Učenci PŠ Griblje so danes, 5. 12., uredili mizici z novoletnimi voščilnicami, katere so ponudili na popoldanskih govorilnih urah. V nadaljevanju si lahko ogledate nekaj njihovih izdelkov.

dsc_0348

dsc_0344

Tehniški dan 6. razred   Recently updated !

Učenci 6. razreda so v ponedeljek, 5. 12. 2016, imeli tehniški dan, na katerem so reciklirali papir, poizvedovali o samem nastanku papirja in izdelovali voščilnice.


Zbiranje odpadnega papirja   Recently updated !

Tudi letos na naši šoli zbiramo odpadni papir. Zbirali ga bomo od 6. do 15. decembra 2016. Prinesite ali pripeljite ga v šolo in ga odložite pred malo kuhinjo ali pri dežurnem učencu. Učenci  devetega razreda ga bodo pospravili. Hvala!


Državno tekmovanje – Matemček   Recently updated !

V soboto, 28. 11. 2016, je potekalo državno tekmovanje iz logike Matemček. Udeležilo se ga je 11 naših učencev od 1. do 5. razreda in en učenec iz 8. razreda. Učenci so bili na tekmovanju zelo uspešni, saj so dobili kar 2 zlati in 6 srebrnih državnih priznanj. Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo.   Tea Zorn


S predstavo smo praznovali »Ta veseli dan kulture«!   Recently updated !

Učenci lutkovnega krožka in mentorici smo s knjižničarko Bredo, črnomaljskimi otroci in starši preživeli čudovit petkov popoldne. Igrali smo lutkovno igro O račku, ki se je učil peti, se družili, zabavali in »posladkali« v prijetnem vzdušju. Čudežna svetilka (darilo Knjižnice Črnomelj) nas bo »grela« celo zimo.   Knjižničarki Bredi se zahvaljujemo z mislijo: Veliko je […]

unnamed

ekipa-os-loka

Občinsko tekmovanje v rokometu za starejše dečke   Recently updated !

V četrtek, 24. 11. 2016, je na naši šoli potekalo občinsko tekmovanje v rokometu. Pomerile so se tri ekipe (OŠ Loka, OŠ Mirna Jarca in OŠ Semič). Na zadnji tekmi turnirja sta se za prvo mesto pomerili OŠ Loka in OŠ Mirana Jarca. Zmagala je ekipa naše šole in se s tem uvrstila na področno […]


Občinsko tekmovanje v nogometu za starejše dečke

V torek, 22. 11. 2016, je v telovadnici OŠ Loka Črnomelj potekalo občinsko tekmovanje iz nogometa. Tekmovale so tri šole, in sicer OŠ Mirana Jarca, ki je zasedla prvo mesto in se uvrstila na področno tekmovanje, OŠ Belokranjskega odreda Semič (drugo mesto) in OŠ Loka Črnomelj (tretje mesto).

1